Προφίλ συλλόγου

Οίαξ Ναυπλίου

Ιδρύθηκε 1971
Έδρα Κλειστό Δ.Α.Κ. Ναυπλίου
Χωρητικότητα 500

Ο Αθλητικός Όμιλος Ναυπλίου «Οίαξ» είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στο Ναύπλιο, πόλη της Αργολίδας. Επίσημο έτος ίδρυσής του είναι το 1971. Αντλεί το όνομά του από το μυθικό Οίακα, γιου του Ναύπλιου, επώνυμου ήρωα της ευρύτερης περιοχής.

Το τμήμα ανδρικής καλαθοσφαίρισης διαθέτει νομική μορφή ερασιτεχνικού σωματείου. Διαθέτει στις τάξεις του τόσο ενήλικους αθλητές, όσο και νεανικά τμήματα. Αγωνίζεται με χρώματα το μπλε και το λευκό. Έδρα όλων των τμημάτων καλαθοσφαίρισης του Οίακα αποτελεί το Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ναυπλίου, χωρητικότητας 500 καθήμενων θεατών.

Ο Οίακας εντάχθηκε μετά την ίδρυσή του στο τοπικό Πρωτάθλημα της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αργολίδας – Κορινθίας.

Κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του τον τίτλο του Πρωταθλητή μετά τη λήξη της περιόδου 1994-95. Την επόμενη χρονιά, 1995-96, ακολούθησε η κατάκτηση της κορυφής του Ομίλου του στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Η πρώτη συμμετοχή του Οίακα στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας έλαβε χώρα την περίοδο 1996-97, κατά την οποία 14 σύλλογοι συγκρότησαν έναν κοινό Όμιλο. Στο πλαίσιο αυτό ο Οίακας δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στο τέλος της χρονιάς αφού κατετάγη στην τελευταία θέση. Την ίδια περίοδο συμμετείχε για πρώτη φορά στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος. Αποκλείστηκε έχοντας δώσει μόλις ένα παιχνίδι, απέναντι στη Δάφνη, στο οποίο και ηττήθηκε εκτός έδρας με σκορ 100-78.

Ούτε την επόμενη αγωνιστική περίοδο, 1997-98, η ομάδα του Ναυπλίου παρουσιάστηκε ανταγωνιστική έχοντας επιστρέψει στα γήπεδα του 1ου Ομίλου Νότου της Γ’ Εθνικής. Στην τελική βαθμολογική κατάταξη βρέθηκε στη 14η και τελευταία θέση, έχοντας απολογισμό 4 νίκες σε 26 αγωνιστικές.

Σαν αποτέλεσμα υποβιβάστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα Αργολίδας – Κορινθίας, στα οποία και παρέμεινε τα επόμενα 18 χρόνια.

Την άνοιξη του 2015, με προπονητή τον παλαιό παίκτη του συλλόγου Λευτέρη Κοκκάλα, ο Οίαξ Ναυπλίου αναδείχθηκε για 2η φορά στην ιστορία του Πρωταθλητής Αργολίδας – Κορινθίας. Ειδικότερα συγκέντρωσε 18 νίκες και 3 ήττες απέναντι σε 11 αντιπάλους. Σαν αποτέλεσμα επέστρεψε στο επίπεδο της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Την επόμενη χρονιά, 2015-16, ο Οίαξ εντάχθηκε στον 1ο Όμιλο Νότου, τον οποίο συγκρότησαν 14 ομάδες. Τα φτωχά αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών είχαν τη συνέπεια να αντικατασταθεί ο Κοκκάλας στις αρχές Νοεμβρίου από τον Παύλο Νώντα σε ό,τι αφορά την τεχνική ηγεσία. Ωστόσο, το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας δεν καλυτέρεψε, με αποτέλεσμα να πετύχει μέσα στη χρονιά μόλις 2 νίκες σε 26 αγωνιστικές. Κατά συνέπεια τερμάτισε στην τελευταία θέση και υποβιβάστηκε.

Ο σύλλογος του Ναυπλίου, ωστόσο, κατάφερε να ανακτήσει άμεσα το χαμένο έδαφος με κατάκτηση ενός ακόμη τοπικού Πρωταθλήματος την περίοδο 2016-17.

Πηγή: Wikipedia

Αγώνες εναντίον Οίαξ Ναυπλίου

3
Αγώνες
2
Νίκες
0
Ισοπαλίες
1
Ήττες

Προηγούμενες αναμετρήσεις

21 Δεκ 19 17:00 Α2 Οίαξ Ναυπλίου Vs Α.Ο. Τρίτων Geotrans 73 - 75
14 Απρ 19 21:00 Β' Εθνική Οίαξ Ναυπλίου Vs Α.Ο. Τρίτων Geotrans 85 - 77
23 Δεκ 18 21:00 Β' Εθνική Α.Ο. Τρίτων Geotrans Vs Οίαξ Ναυπλίου 85 - 73